Veliko priznanje za košarkaša iz Starigrada Paklenice, ali i zabočki košarkaški klub

ZABOK – Nakon što dvije i pol godine časno nosio dres Zaboka, a u posljednje dvije sezone bio i njegov najbolji igrač, Ante Krapić potpisao je ugovor s najboljim hrvatskim košarkaškim klubom, zagrebačkom Cibonom. Veliko je to priznanje za ovog marljivog košarkaša, ali i za zabočkog prvoligaša koji ga je primio sebi kada ga je Borik odbacio i dao mu šansu koju je znao iskoristiti. Iako je Cibona pokazivala interes još na ljeto, čini se da je Krapićevom angažmanu presudilo njegovo sjajno izdanje u kup utakmici protiv Alkara.

– Iznenadio me poziv Cibone, no nisam dvojio ni sekunde. Želim se dokazati u NLB ligi. Presretan sam što sam došao u ovako veliki klub, ovo je puno viša razina od one na kojoj sam do sada igrao. Nadam se da ću svojim igrama opravdati trenerovo povjerenje, nadam se već protiv Partizana. Dat ću sve od sebe za što bolji rezultat kluba – izjavio je Krapić nakon potpisa za Cibonu.

Krapić ističe da su ga suigrači odlično prihvatili. Za poziciju će se boriti s Lalićem i Radoševićem – Siguran sam da ću dobiti priliku, a na meni je da iz utakmice u utakmicu podižem minutažu i nivo igre. Konkurencije se ne bojim, štoviše, ona me još dodatno motivira – optimističan je Krapić.

Već 19. siječnja Ante se vraća u Bedekovčinu na četvrtfinale kupa, ali ovaj puta kao igrač Cibone. – U Zabok sam došao poslije ozljede, dobio sam šansu, a svojim radom i trudom danas sam došao do Cibone. Zahvaljujem se svim navijačima Zaboka koji su me podržali, treneru Črnjeviću i upravi kluba što su vjerovali u mene. Vidimo se 19. siječnja i nadam se da ću biti toplo dočekan, ali kao profesionalac dat ću sve od sebe da moj novi klub pobijedi – završio je Krapić.

Prije Krapićevog dolaska, trener Cibone Radulović izjavio je da u A-1 ligi nema igrača za Cibonu – Drago mi je isto tako što su demantirane priče da u hrvatskom prvenstvu nema igrača za Cibonu. Neka ovo bude poruka uvjetno rečeno manjim klubovima da nastave s radom i da i u njima ima igrača za ova četiri kluba koji igraju regionalnu ligu – ispravio se Zdravko Radulović.

Kao što kaže Zdravko Krapićev dolazak u Cibonu poruka je malim klubovima, ali i igračima da je Zabok dobro uređen klub iz kojeg se može i do Cibone, a i do Zadra. Od Zadra zaboravljeni Ivanov koji se potpuno afirmirao u Zaboku i Krapić najbolji su dokaz za to.
I dok su svi sretni i zadovoljni ovim priznanjima, oni koji su ih najviše zaslužili, trener Črnjević i presjednik Posavec, ne spavaju na lovorikama, već ubrzano traže novog centra.

Krapić debitirao teškim porazom Cibone

Dan nakon potpisa Krapić je debitirao za Cibonu u teškoj utakmici NLB lige protiv Partizana. Cibosi su doživjeli težak poraz od 30 koševa razlike (55:85). No ništa ne ide preko noći. Trebat će tu još puno rada i novih igrača za bolje rezultate. Krapić je u svom debiju dobio 16 minuta i možemo reći da ih je solidno iskoristio. Da je bio precizniji s linije slobidnih bacanja ocjena bi bila još i bolja. U 16 minuta provedenih na terenu novi igrač Cibone s brojem 50 postigao je četiri koša, promašio isto toliko slobodnih bacanja, dva puta je uspješno skočio, ukrao je jednu, te izgubio dvije lopte.

Tomislav Zrinšćak – Zagorski List