U Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku sutra (petak 11.9.) će početi 35. izdanje Memorijalnog košarkaškog turnira „Ivan Goluban-Katran“. Otvorit će ga prvim polufinalem u 17 sati Dubrava Furnir i Hermes Analitica. U drugom polufinalu u 19.30 sati snage će odmjeriti Zabok i Bosco. Poraženi iz ove dvije utakmice u subotu (12.9.) će u 17 sati odigrati utakmicu za treće mjesto, dok će pobjednici finale odigrati u 19.30 sati.
Iako turnir ove godine zbog pandemije covida-19 nema međunarodni karakter, na njemu nastupaju vrlo kvalitetne momčadi. Zabok, Dubrava Furnir i Hermes Analitica su premijerligaši, dok je Bosco član 1. Hrvatske lige. Prošle godine je pobjednik Katranovog memorijala bio slovenski prvoligaš Šenčur koji je u finalu s 86:76 slavio protiv Podčetrtka. Dok je Zabok u utakmici za treće mjesto slavio protiv Hermes Analitice rezultatom 84:77.

Kako će se utakmice HT Premijer lige na početku sezone igrati bez gledatelja, ovo je lijepa prilika navijačima da vide momčad Zaboka na djelu, naravno uz potpuno poštivanje epidemioloških mjera koje je propisao nacionalni stožer Civilne zaštite.