Borik uvjerljiv u Bedekovčini

BEDEKOVČINA – Puno lakše od očekivanog mlada, brza i agresivna momčad Borika stigla je do pobjede protiv Zaboka u Bedekovčini (61:74). Zabok je imao vodstvo do pete minute 6:4, a od tog trenutka sve je krenulo na mlin gostujuće momčadi, koja je prvo povela, a onda ni u jednom trenutku nije ispuštala vodstvo iz ruku. U 9. minuti već je 8:13, a devet koševa za Borik upisao Mikulić.

Zabok se još nekako držao prve tri minute druge četvrtine, no onda je tricu pogodio Mikulić, nadovezao se Marić i u 15. minuti već je 17:26, a prvo dvoznamenkasto vodstvo postavlja Škifić (21:31), da bi se na veliki odmor otišlo s prednošću gostiju od 15 koševa (24:39). Zabok je zaustavio Škifića i Jurjevića, no Mikulić i Marić jednostavno su bili nerješiva enigma za momčad Zaboka u obrani, s time da je Marić i potpuno zaustavio Tomeljaka. Istovremeno protok lopte prema Krapiću bio je gotovo nemoguć. Gostujuća priprema za utakmicu, očito je bila bolja od domaće.

Početkom treće četvrtine Zabok je postavio zonu, koja ga je još dublje porinula u propast. Borikov šut izvana nije stao i tricom Jurjevića gosti su prvi puta na + 20 (31:51) u 24. minuti. Tricom Črnjevića i polaganjem Krapića Zabok smanjuje na 38:51, no u zadnjih 10 minuta igre gosti ulaze s 18 koševa viška (44:62). Tricom najboljeg igrača utakmice Marića Borik prvo odlazi na +21 (44:65), a potom nakon trice Jurjevića na najvećih +24 (44:68) u 34. minuti. Igrači Zaboka ipak se nisu predavali do kraja, borili su se koliko su mogli da ublaže poraz i ne dožive katastrofu, a u tome su i uspjeli i na kraju izgubili s 13 koševa razlike (61:73).

Bilo je ovo svakako najlošije od zabočkih košarkaša od kada se natječu u prvoj ligi. Nevjerojatno je koliko je promašeno zicera, pa čak su se i zakucavanja odbijala od obruča. S druge strane gostima je sve polazilo od ruke, osobito Petru Mariću koji je odigrao utakmicu života.
Ključ utakmice bio je u postotku šuta, koji je kod Zaboka bio katastrofalan, dok je Borikov bio iznad prosjeka, no ključ je zapravo bila sjajna i agresivna obrana gostiju protiv koje se zabočki žuti nisu znali snaći. Borik je cijelu utakmicu odvozio u petoj, dok su Zabočani gurali od 2. do 4. brzine. Jedina pozitivna stvar bio je potpuni povratak Peklarića u momčad, ali i sjajna publika koja nije okretala leđa svom klubu ni na +24. Svatko ima pravo na loš dan.

U idućem kolu Zabok gostuje u Dardi.

Prijenos na Sport klubu

Utakmicu između Zaboka i Borika direktno je prenosio Sport klub. To je prvi put da se neka utakmica službenog prvenstva nekog zagorskog kluba prenosi na televiziji. Sam prijenos organiziran je na vrlo visokoj razini, a pokrivalo ga je čak šest kamera. Nažalost, tv prijenos nije donio sreću Zabočanima, ali je još jednom dokazao ugled kluba koji je i unatoč ovom porazu neupitan.

Tomislav Zrinšćak – Zagorski List