Jedan od rijetkih hrvatskih kvalitetnih šutera, Sven Smajlagić, ponovo briljira u dresu Zaboka. Prošle sezone jesenski je dio sezone također odradio u Zaboku i zahvaljujući impresivnim brojkama od 20.6 koševa, 6.7 skokova i 3.1 asistencije stigao do dresa grčkog drugoligaša Psyhika u kojem je također pružao sjajne partije.  Smajlagić ima 27 godina,  a u karijeri je promijenio veliki broj klubova. S nepunih 20 godina je debitirao u BiH i to u Novi Gradu, gdje je s 38 postignutih koševa po utakmici postao najbolji strijelac u povijesti  A 1 lige BiH. Slijedio je povratak u matičnu Cibonu, pa polusezona u Zaboku, nakon koje je potpisao za Bosnu. Nakon BiH slijedile su Banska Bystrica, Nitra, Iskra, pa Senčur, manje epizode u Zapruđu, Kaštelima i Hermes Analitici, da bi prošle godine stigao u Zabok. Zaista bogata karijera, kojoj se još ni izbliza ne nazire kraj.

S obzirom na okolnosti i na sve situacije koje sam doživio kao igrač mogu reći da sam izvukao maksimum i da sam zadovoljan na koji sam način iskoristio sve prilike koje su mi se pružile. Nažalost uvijek se ispriječila neka viša sila ili ozljeda koje su bitno promijenile smjer moje karijere, ali cilj i dalje ostaje isti. Mislim da me u budućnosti čeka još dosta velikih stvari. Na meni je da konstantno radim na sebi i čekam priliku.- govori nam Smajlagić.

Ovu mu je već treći boravak u Zaboku. Nakon svakog boravka u Zaboku je napravio iskorak u karijeri, a isto tako svaki se puta u Zabok vratio kao još bolji košarkaš, što sam dokazuje da je riječ o ne samo talentiranom već i radišnom košarkašu.

 

TREĆI BORAVAK U ZABOKU

 

U Zabok sam prvi puta došao prije sedam godina i mislim da sam se dobro snašao, jer su mi partije u zabočkom dresu donijele ugovor s Bosnom, koja je tada igrala ABA ligu. Nažalost teška ozljeda u prijateljskoj utakmici udaljila me s parketa cijelu sezonu. Nakon nekoliko godina inozemstva ponovno sam prihvatio poziv Zaboka i ta se odluka pokazala dobrom. –prisjeća se Smajlagić.

Veliki dio ljetnih priprema proveo je u Cedeviti, no na kraju je ipak završio u Zaboku, iako su u igri bili i neki ABA ligaši.

Nadam se da ću i ovaj put pomoći Zaboku da ostvari što bolje rezultate. Otkako sam došao muče me neke sitne povrede, pa još nisam dao svoj maksimum. Nadam se da ću već u slijedećem utakmicama biti fit i dati svoj maksimum. Dobra smo momčad i možemo igrati kvalitetnu košarku. Ostvarili smo dvije uvjerljive pobjede na gostovanjima, no i dalje ostaje žal za propuštenom prilikom protiv Šibenika.  – otkriva nam Smajlagić.

U Sinju je opet bio onaj stari Sven, čini se da ozljede polako jenjavaju. Skakao je i zabijao kad je bilo najpotrebnije.

Nismo dobro ušli u utakmicu s Alkarom, no nije nam dugo trebala da se zbrojimo o pokažemo tko je bolja momčad. Alkarovi navijači su nam na kraju aplaudirali, što znači da smo ostavili dobar dojam.-

U nedjelju u Zabok stiže Cedevita s kojom je Sven prošao ljetne pripreme i zamalo potpisao ugovor.

Veselim se utakmici protiv Cedevite i općenito utakmicama s jačim klubovima. Dokazali smo da možemo igrati na najvišem nivou i pružati dobre partije protiv najboljih. Cedevita je favorit u ovoj utakmici, ali dat ćemo sve od sebe da joj nanesemo prvi poraz u hrvatskom prvenstvu.-optimistično je završio Smajlagić.