Nakon prvog dijela A-1 lige košarkaša, Zabok je završio na šestoj poziciji s omjerom pobjeda i poraza 4-5. Poraz protiv Dubrave u osmom kolu itekako je poremetio planove Zaboka, a da su žuti dobili tu utakmicu Zabok bi završio na petoj poziciji. Od pet domaćih ogleda Zabok je slavio u samo dva, no izborene su i dvije važne pobjede vani (Kvarner 2010 i VROS Darda).

– Da imamo jednu pobjedu više bili bi izuzetno zadovoljni. U drugom dijelu moramo nadoknaditi taj manjak. U kupu smo učinili maksimum i sada mirne duše očekujemo Cibonu. – osvrnuo se trener Črnjević na dosadašnji tijek sezone.

Bez Krapića i Tomeljaka u nastavak sezone

No u nastavak sezone Zabok će ući bitno oslabljen. Dva ponajbolja igrača, Krapić i Tomeljak pronašli su nove klubove. Krapić je završio u Ciboni, a Tomeljak u Steaui iz Bukurešta koju vodi hrvatski strateg Nikša Bavčević. I jači klubovi bi osjetili nedostatak ovakva dva igrača, no strateg Zaboka ne pokazuje veliku zabrinutost. – Tek ćemo vidjeti koliko su nam značili Krapić i Tomeljak, Krapić je imao najveću minutažu, a shodno tome i najveći učinak. Njegovim odlaskom povećat će se uloga Kraljevića i Perinčića. Tomeljak je pak naš vrlo važan igrač, no moramo priznati da njegove partije nisu bile na nivou prošlogodišnjih. On je bio osigurač našim mladim playjevima koji će se sada sami morati nositi s pritiskom. Košarka je kolektivni sport, nitko nije nezamjenjiv – optimističan je Črnjević.

No nije sve tako crno. Stigla su i dva pojačanja. Iz Cibone je stigao Toni Brnas koji igra na poziciji krila, a iz Trogira centar Jure Lozančić koji je već u igrao u Zaboku i to u njegovoj premijernoj prvoligaškoj sezoni.

-Prema svemu viđenom Brnas bi trebao biti pojačanje. Vidi se da je na jednoj razini kvalitete koja je viša od nas, no morat će to dokazati i na parketu. Brnas je dvostruki dobitak jer je ujedno U-19 igrač. Što se tiče Lozančića on bi trebao upotpuniti rupu pod košem koja je nastala odlaskom Krapića, no možda ćemo dovesti i još jednog visokog igrača. Lozančić je već bio u Zaboku pa mu ne treba period adaptacije, što nije nevažno – misli Črnjević. Njegova velika želja bio je 208 centimetara visoki Centar Cedevite na posudbi u Mladosti, Ivan Buva, no zagrebačka podružnica Cedevite je u vrlo lošoj situaciji i prijeti joj ispadanje, pa ne žele pustiti mladog centra.

U nedjelju Zabok putuje u Trogir gdje igra možda i ključnu utakmicu sezone, protiv oslabljenog Trogira, koji ima vremena do 6. siječnja da se malo osnaži, no prema riječima Lozančića koji je upravo stigao iz tog kluba, to će se teško dogoditi. Osim Krapića i Tomeljaka koji su napustili klub, Zabok u toj utakmici neće moći računati ni na Danijela Krajačića koji je još uvijek ozlijeđen i trenira po posebnom programu, a za 2-3 tjedna trebao bi početi s igranjem utakmica.

– Dobijemo li Trogir sve je moguće, čak i liga za prvaka. Povežemo li tu pobjedu s domaćom protiv Dubrovnika skočit ćemo prema gore, a onda je sve moguće. Imamo mladu momčad, željnu dokazivanja i moramo vjerovati u nju. Prema najcrnjem scenariju da ostvarimo samo domaće pobjede u ligu za opstanak ušli bi sa šest pobjeda i ne bi trebali imati nikakvih problema. No sve dok smo u igri za ligu za prvaka o tome ni ne želimo razmišljati – završio je Črnjević.

Na treninzima se posebno ističe mladi Antonio Črnjević, koji vidljivo napreduje iz dana u dan. Najmlađi igrač Zaboka ove godine primio je i brojne pojedinačne nagrade, no to ga nije uspavalo, već ga je potaknulo na još veći rad. Nastavi li tako uskoro će postati glavna pokretačka snaga zabočkog prvoligaša.

Tomislav Zrinšćak – Zagorski List