Košarkaši Zaboka uspješno su završili zadnju utakmicu pred početak prvenstva u A-1 ligi. U Bedekovčini je s 18 koševa razlike svladana novi bosanskohercegovački prvoligaš Brotnjo iz Čitluka.

Zabok je dobro otvorio utakmicu. Odlično je funkcionirala veza Mileković-Krapić. Ovaj prvi je asistirao, a ovaj drugi nemilosrdno je punio koš Brotnja i završio četvrtinu s deset koševa na svom kontu, a Zabok je prvu četvrtinu dobio četiri koša viška (19:15). No druga četvrtina pružila je sasvim drugu sliku. Kod gostiju razigrao se Buhač i upravo njegovim koševima oni prelaze u vodstvo (19:22). Zabok je prvi koš u tom dijelu igre dao iz bacanja preko Kraljević (20:22), a prvi koš iz igre postigao je Krapić nakon šest i pol minuta (22:22). Na veliki odmor žuti su ipak uspjeli otići s košem viška (33:32).

Odmah na ulazu u treću četvrtinu tricom Leska gosti ponovno vode (33:35). No tada se razigrao mladi Pešut koji se nekoliko dobrih ulaza odvodi Zabok na sedam koševa prednosti (44:37). Ubrzo je i Stojković  počeo dobro razigravati svoje suigrače, a ne bacati lopte u bunar, obrana se znatno pojačala, a Kraljević je napokon shvatio da je za glavu viši od svih i da mu nitko ništa ne može. Plod svega toga bila je serija Zaboka od 13:0 koju je s dvije s trice začinio i probuđeni Krajačić pa je u 33. minuti rezultat 57:37. Do kraja je Zabok mirno očuvao stečeno vodstvo.

Valja istaći da je Zabok odigrao ovu utakmicu bez svog prvog playa Tomeljaka, koji je dan ranije izvadio zub i Perinčića koji je dobio žuljeve, no obojica će biti spremni za Trogir.

ZABOK-BROTNJO 69:51 (19:15, 14:17, 14:5, 22:14)

BEDEKOVČINA: dvorana Srednje škole, GLEDATELJA: 70, SUCI: Herceg (Zabok), Jovović (Zagreb), Paić (Zabok).

ZABOK: Pešut 9, Črnjević, Lež, Peklarić 6, Krajačić 9, Mileković 9, Perinčić, Stojković 8, Miketa 2, Krapić 12, Kraljević 14. TRENER: Dragutin Črnjević

BROTNJO: Barbarić 3, Buntić 11, Rubin 6, Čajka. Volarić, Lesko 14, Čutura, Bevanda, Kordić 10, Buhač, Šarlija 7, Planinić. TRENER: Nedeljko Zelenika
Košarkaši Zaboka uspješno su završili zadnju utakmicu pred početak prvenstva u A-1 ligi. U Bedekovčini je s 18 koševa razlike svladana novi bosanskohercegovački prvoligaš Brotnjo iz Čitluka.